Перейти до основного вмісту

Ефірне масло розмарину.

Ефірне масло розмарину.

Ефірне масло розмарину стимулює ту частину мозку, яка відповідає за пам'ять. Саме з цієї причини гілка цієї рослини є символом спогадів.


2222299_content_rozmarin_1__econet_ru (700x466, 71Kb)


У нетрадиційній медицині розмарин використовують при амнезії. У давні часи грецькі студенти плели вінки з гілок цієї рослини і носили їх в період здачі сесії. Вони вірили, що розмарин підсилює концентрацію, підвищує розумову активність, активізує пам'ять. Запах розмарину завжди користувався великим попитом у студентів і клерків, оскільки він допомагав запам'ятовувати терміни, числа і іноземні слова. Розмарин відноситься до афродизіаків і класу тонізуючих коштів.


Ефірне масло розмарину в лікувальних цілях

Масло розмарину позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, може використовуватися в якості жовчогінного засобу, стимулює імунну активність людського організму.


efirnoe-maslo-rozmarina


Ефірне масло розмарину застосовується для боротьби з запальними процесами, захворюваннями дихальних шляхів. Олія має пом'якшувальним ефектом і чудово позбавляє від кашлю.


Унікальний запах розмарину прийнято вважати «ароматом серця». Цей дивовижний аромат налагоджує роботу серцево-судинної системи, нормалізує артеріальний кров'яний тиск. Давно відомо, що розмарин здатний знижувати рівень шкідливого холестерину і надавати антисклеротичну дію.


2222299_rosemary1004 (460x300, 150Kb)


Аромат розмарину діє як природний анальгетик, відмінно справляючись з больовими синдромами різного походження.


Ефірне масло розмарину слід втирати в області шиї, чола, скронь. Це допомагає зняти головний біль, пов'язаний з нервовим перенапруженням. Щоб розслабитися після важкого робочого дня, зменшити м'язову втому, рекомендується додавати ефірне масло в ароматичні лампи або ванни. Масло розмарину ефективний засіб для хворих на вегетосудинну дистонію. Воно допомагає налагодити кровообіг в головному мозку, підвищує гостроту зору, додає сил і допомагає впоратися з постійною втомою.


2222299_83729047_2604501401 (700x525, 207Kb)


Масло розмарину в косметології

Масло розмарину активно використовується в косметології. Воно відмінно підходить для людей з жирним типом шкіри. Масло допомагає боротися з жирним блиском на обличчі, помітно стягує розширені пори, вирівнює тон лиця. Ефірне масло відновлює та пом'якшує верхній шар шкіри і зволожує найбільш грубі ділянки. Його використовують при вугрової висипки і фурункульозі, а також для позбавлення від шрамів, розтяжок, рубців. Крім того, масло розмарину має антицелюлітними властивостями.


2222299_content_fotolia_71878641_subscription_xxl (640x427, 156Kb)


Області застосування масла розмарину

Масло розмарину використовують не тільки в медицині і косметології. Його застосовують у таких випадках:


  • Для розслаблюючих ароматичних ванн
  • Для масажу, розтирань, приготування компресів
  • Для застосування всередину
  • В якості додаткового компонента в різні косметичні засоби (лосьйони, маски, креми)
  • Для наповнення ароматичних медальйонів
  • У аромакурительницах.

2222299_efirnoemaslorozmarina (700x433, 247Kb)


Протипоказання до застосування

  • Індивідуальна непереносимість
  • Епілепсія
  • Гіпертонія
  • Схильність до судом
  • Вагітність.

Людям з підвищеним тиском краще не використовувати масло розмарину. Також не бажано наносити олію на тіло раніше ніж за 1 годину до виходу на відкрите сонце.


2222299_65b1455e24f7e396c5f4dcc98b5fe0b4 (635x425, 143Kb)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Лавровий лист - один із засобів догляду за волоссям.

Лавровий лист один із засобів догляду за волоссям. Ще з давніх пір прянощі прийнято використовувати не тільки в кулінарії, але і в лікувальних цілях. Лавровий лист став не тільки обов'язковою для додавання приправою при варінні супів, але й одним із засобів по догляду за волоссям. Лавровий лист стане знахідкою для людей як і з комбінованою шкірою , так і для тих людей, які мають проблеми з лупою, або ж з роботою сальних залоз (підвищена жирність волосся). Також користь від рослини може бути тонізуючої та відновлювальної, що сприяє активному застосуванню масок, настоїв і масла з лаврового листа після фарбування волосся , їх освітлення і інших маніпуляцій, які негативно впливають на подальше зростання волосся. Лавровий лист може бути застосований трьома основними спобличчями. Перший спосіб має на увазі під собою використання відвару. Відвар лаврового листя застосовується як для ополіскування волосся. Крім того, масло лаврового листа досить часто додається в домашні маски  для волосян...

Шампунь з харчової соди : Змусить рости волосся набагато швидше..

Шампунь з харчової соди : Змусить рости волосся набагато швидше.. З-за своїх численних цілющих властивостей, харчова сода має широкий спектр застосування, для очищення, приготування їжі, а також для лікування різних захворювань. Різноманітно її застосування і в косметичних цілях Тим не менше, здається, що ми дізнаємося про нові сплиця застосування цього універсального інгредієнта кожен день. Ось, наприклад як взаємодіє сода з шампунем . Щоб прискорити ріст волосся і запобігти несприятливий вплив на них жорсткої води, спрею або інших засобів, додайте трохи соди ваш шампунь кожен раз, коли ви миєте голову. Ваші волосся будуть чистими і неймовірно яскравим. Сода з шампунем для волосся: кому підійде? Насамперед, зазначимо, що сода особливо хороша для людей, чиї волосся дуже швидко стають жирними, а епідерміс голови виділяє багато шкірного сала. Сода це чистий луг, яка розчиняє ці жири, а значить робить волосся чистим. Щоб позбутися від забруднень однієї тільки соди буде мало, тому жінк...

Камфорне масло: користь і шкода....

Камфорне масло: користь і шкода.... Ефірне камфорне масло отримують з деревини камфорного дерева, відомого також під назвами Японський лавр, і Коричник камфорний. Камфорні дерева ростуть на Тайвані, в Південному Китаї, і в Японії, в іншому в Африці, і на Цейлоні їх теж можна зустріти, так як їх там давно і успішно вирощують. Ці дерева досягають дуже великих розмірів, і містять у своїй деревині камфорне масло, що отримується звідти методом дистиляції з водяною парою. Вже отримане ефірне масло поділяють на фракції, які мають різний склад. Це коричневе камфорне масло і біле камфорне масло . І саме біле камфорне масло, яке являє собою безбарвну, або світло-жовту маслянисту рідину, з дуже насиченим ароматом камфори використовують в аромотерапії та косметології. Якими ж властивостями володіє камфорне масло, корисно чи шкідливо? І те, і інше. Користь і шкода камфорного масла обумовлений природними властивостями цієї речовини. В склад ефірної олії камфорного дерева входять: монотерпени (л...