Дієта "мінус 60"- Катерини Мірімановою
Незважаючи на безліч дієт, домогтися з їхньою допомогою потрібних результатів може аж ніяк не кожна жінка. Адже відмова від звичного раціону харчування вимагає великих жертв! Катерина Міріманова представляємо метод, з допомогою якого вона схудла на 60 кілограмів.
Дієта «мінус 60» Катерини Мірімановою розроблена саме для тих з нас, хто не може похвалитися силою волі і голодувати.
Автор дієти мінус 60 Катерина Міріманова, сама ставилася до категорії жінок, які не можуть відмовитися від улюблених продуктів харчування. Тим не менш, Катерина Міріманова змогла за рахунок придуманої їй дієти позбутися 60 «зайвих» кілограмів. Ви запитаєте, як таке можливо? Наш журналіст отримала завдання досконально розібратися в цьому питанні.
Представляємо вашій увазі основні постулати ДІЄТИ МІНУС 60 Катерини Мірімановою
Три правила Дієти мінус 60 Катерини Мірімановою:
Головне правило дієти мінус 60 " від Катерини Мірімановою чіткий настрій! Вирішили зробили! Не чекайте відповідного випадку або якогось особливого приводу, щоб почати застосовувати дієту «мінус 60». І не мучте себе сумнівами, вийде у вас ця дієта чи ні. Або ви займаєтеся по дієти мінус 60, або забудьте про неї. Любіть себе і вірте у власні сили, худніть заради власного задоволення, а не з примусу з боку такий основний постулат дієти Катерини Мірімановою.
Чому для дієти мінус 60 це так важливо? А тому, що тільки таким чином організм позбавляється від стресу і худне спокійно, на кількість кілограмів, яке він може собі дозволити. Як ви знаєте, і в чому нас ще раз переконала Катерина Міріманова своєю дієтою мінус 60, так і схуднути можна легко, і вага не повернеться.
Друге правило дієти мінус 60 міняємо раціон. Спочатку потроху скорочуємо порції, заміняючи великі тарілки посудом меншого розміру. На це відводиться тиждень. Плюс додаємо овочі і фрукти, які повинні займати не менше половини всього об'єму прийнятої їжі, причому вони повинні знаходитися саме у вашій тарілці, а не стояти поруч.
Третє правило дієти мінус 60 Катерини Мірімановою неухильне дотримання часових рамок прийому їжі та її якісного складу.
Розклад дієти Катерини Мірімановою:
Сніданок дієти мінус 60
- в першій половині дня, до полудня, ви можете їсти що завгодно, крім молочного шоколаду. При цьому ранковий сніданок обов'язковий чай або кава з бутербродом, йогурт.
Обід дієти мінус 60
Не можна їсти страви, смажені в маслі, але їх можна замінити продуктами, приготованими на грилі. Згідно дієти мінус 60, не рекомендується поєднувати м'ясні і рибні продукти з макаронними виробами, картоплею, краще віддайте перевагу рису, гречки або овочевого гарніру. У перші страви, приготовлені на м'ясному або рибному бульйоні, не варто класти картоплю. Зате картопелька знайде своє місце в пісних овочевих супах. Помічаєте елементи роздільного харчування? До 14 годин можна вживати трохи сметани або майонезу, але буквально 1 ч. ложку.
Чудово доповнять обідній раціон дієти мінус 60 яблука, ківі, шматочки ананаса, кавун, будь-які цитрусові, сливи або чорнослив.
Обід дієти мінус 60
Не можна їсти страви, смажені в маслі, але їх можна замінити продуктами, приготованими на грилі. Згідно дієти мінус 60, не рекомендується поєднувати м'ясні і рибні продукти з макаронними виробами, картоплею, краще віддайте перевагу рису, гречки або овочевого гарніру. У перші страви, приготовлені на м'ясному або рибному бульйоні, не варто класти картоплю. Зате картопелька знайде своє місце в пісних овочевих супах. Помічаєте елементи роздільного харчування? До 14 годин можна вживати трохи сметани або майонезу, але буквально 1 ч. ложку.
Чудово доповнять обідній раціон дієти мінус 60 яблука, ківі, шматочки ананаса, кавун, будь-які цитрусові, сливи або чорнослив.
Вечеря дієти мінус 60
Вечеря для дієти мінус 60 Катерини Мірімановою питання принципове. Потрібно домогтися того, щоб вечеря була максимально легким. Якщо вечеря основне живлення у вашому житті, то Катерина Міріманова радить вам навіть не пробувати її систему, результату не буде.
Вечеряти, згідно з принципами дієти мінус 60 Катерини Мірімановою, слід до 18 годин, при цьому пропонується такий раціон: м'ясні продукти ( 100 гр.) без гарніру гречана або рисова каша з овочами молочнокислі продукти у поєднанні з вищевказаними фруктами і овочами. Заборонені для вечері бобові, картоплю, макарони, зелений горошок, гриби, авокадо, кукурудза, гарбуз.
Що робити, якщо ви не можете вечеряти до 18 години? Дієта мінус 60 пропонує вам єдиний вихід фрукти і йогурт, причому їх потрібно докласти максимум за три години до сну.
Джерело: http://www.arabio.ru/dieta/dieta_minus_60.htm
Ще трохи про дієту "мінус 60"
Зразкове меню на день:
Обід.
На обід все варимо або тушкуємо, майонез, сметана дозволені до 14-00 в невеликих кількостях (близько чайної ложки), соєвий соус і рослинна або оливкова олія також в невеликих кількостях.
Супи на воді і з картоплею, або на бульйоні і без картоплі, можна з квасолі і гороху. Але пам'ятайте про те, що супи не насичують надовго, тому не рекомендую ними захоплюватися.
Можна суші в будь-яких проявах.
Будь-кисло-молочна продукція.
Фрукти
Яблука (1-2шт протягом дня),
Кавун (1-2кусочка протягом дня)
Сливи (не багато),
Ківі,
Кавун (1-2кусочка протягом дня)
Чорнослив
Ананас
Овочі
Будь-які, але:
Картоплю і квасолю (боби, а не зелена) без м'ясної страви (рибного і т. д.),
Заморожений зелений горошок, але не консервований
Заморожену кукурудзу або кукурудзу в качанах.
Гриби варені або сирі
Овочі, запікаємо, варимо, тушкуємо, або використовуємо сирими.
Солоні і мариновані овочі в невеликих кількостях, це стосується і різних корейських салатів, морської капусти.
М'ясні і рибні продукти
Варена ковбаса і сосиски,
Котлети (не смажені!!!)
М'ясо, субпродукти.
Холодець (холодець)
Риба
Морепродукти
Крабові палички
Шашлик, якщо не дуже жирний і не дуже замаринований
Варені яйця
Загальний принцип для м'яса віддавати перевагу запечене, вареної, тушкованого, на худий кінець смажене на сухій сковорідці.
Крупи
Рис
Гречка
Макарони без м'ясного (рибного) страви (можна додати до 30г сиру)
Рисова локшина.
Напої
Будь Чай
Кава
Червоне сухе вино
Свіжовичавлений сік
Молочні і кисломолочні напої.
Вечерю.
Все тушкуємо на воді, не можна смажити. Можна використовувати приправи. Соєвий соус у дуже маленьких кількостях. Сіль дозволяється, цукор ні.
Вибрати один з запропонованих варіантів:
1 варіант: Фрукти
Яблука (1-2шт протягом дня),
Кавун (1-2 шматка протягом дня)
Сливи (не багато),
Ківі,
Кавун (1-2 шматка протягом дня)
Чорнослив
Ананас
Можна поєднувати з молочними продуктами
2 варіант: Овочі
Будь-які, крім:
Картоплі
Горошку
Кукурудзи
Грибів
Гарбуза
Баклажанів
Авокадо
Можна поєднувати молочними продуктами , крупами
3 варіант: М'ясні та рибні продукти
М'ясо і субпродукти.
Риба
Морепродукти
Варені яйця
Не поєднуються ні з чим!
4 варіант: Крупи
Рис
Гречка
Можна поєднувати з овочами або фруктами
5 варіант: Молочні продукти
Сир
Несолодкий йогурт (не дуже жирний, у розмірі одного-двох маленьких стаканчиків, зі злаками і мюслі можна)
Живий йогурт
Сир з криспами (до 50гр)
1-3 можна поєднувати з овочами або фруктами
Напої
Чай (якщо зелений, без цукру і молок, то можна після 18-00)
Кава (можна після 18-00, але без цукру або молока)
Вода з газом(дуже акуратно, розпалює апетит)або без (можна після 18-00)
Свіжий цитрусовий сік
Молочні та кисломолочні напої (по сполучуваності див. пункти овочі і фрукти)
Червоне сухе вино (можна після 18-00 в невеликих кількостях)
Дієта по системі &ldquo-мінус 60&Prime передбачає заняття спортом і правильний догляд за тілом, яке почавши «зменшуватися» може стати в'ялою і некрасива. Комплекс тренувань для кожного індивідуальний, тому займатися краще під пресмотром тренера. Щоб шкіра не обвисла в період швидкого скидання ваги, слід кожен вечір натирати проблемні місця — особливо стегна, живіт і сідниці — кавовим скрабом, змащувати масажними рухами кремом, в якому розчинені дві таблетки мумійо. Якщо не забувати виконувати ці нехитрі процедури кожен вечір, то можна Ваша шкіра буде підтягнутою і пружною.
Підготовлятися до дієті можна не більше тижня. За цей тиждень треба поступово зрушити час вечері до 18.00 і перейти на варені продукти. Потім увійти в режим харчування по системі «мінус 60» і радіти, спостерігаючи, як Ваші зайві кілограми тануть з кожним днем.
Удачі Вам в боротьбі за здоров'я і красу!
Рецепти страв для обіду
САЛАТ З КВАСОЛІ.
Необхідні продукти:
помідор 1 шт.
квасоля стручкова варена 1 стакан
картопля варена 2 шт.
маслини ? склянки
оливкова олія 1 ст. ложка
оцет 2 ст. ложки
зелень петрушки рубана 10 г
зелень кропу рубана 10 г
перець чорний мелений, сіль за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Помідор наріжте кубиками, додайте квасолю, заправте олією, оцтом, сіллю і перцем.
У салатник укладіть картоплю, посипати його зеленню петрушки. Навколо викладіть помідор з квасолею, посипте зеленню кропу.
Салат оформіть маслинами.
ПОРАДА: цей салат можна використовувати тільки як самостійне блюдо або в поєднанні з овочами
Курячі сердечка в томатному соусі
500-700 гр курячих сердечок
1 цибулина
1 морквина
томатний соус (або томатна паста або кетчуп)
1 ч. л. раст. масла
сіль
перець
спеції
Курячі сердечка вимочуємо у воді, потім очищаємо від жиру, плівок і згустків крові. Складаємо сердечка в невелику каструльку, заливаємо водою, трохи вище самих сердечок, ставимо на середній вогонь. Коли закиплять солимо, зменшуємо вогонь і тушкуємо їх в каструльці на мелденном вогні 1,5-2 години. За півгодини до готовності чистимо і ріжемо цибулину, тремо на тертці моркву, припускаємо цибулю з морквою на сковороді в 1 ч. ложці рослинного масла, додаємо туди томатний соус (кілька ложок, це хто як любить), заливаємо це все половиною ополоника нашого бульйону, в якому варяться сердечка і тушкуємо на повільному вогні ще хвилин 5-10. Потім виливаємо вміст сковороди в каструлю з сердечками, перчимо, додаємо улюблені спеції, лавровий листочок, перчик запашний горошком і варимо ще хвилин 15-20.
На гарнір до цих сердечком я варила пропарений рис.
Запіканка з макаронів
Макарони з твердих сортів пшениці
1-2 яйця
молоко
сир твердий
сіль
перець
Макарони з твердих сортів пшениці відварюємо до готовності. Викладаємо їх у глибоку вогнетривку тарілку або в форму для запікання. Яйця збиваємо з молоком, солимо, перчимо трошки, натираємо туди ж на тертці сир. Перемішуємо і заливаємо цією сумішшю наші макарони. Зверху ще трьом трохи сиру, щоб була смачна скоринка. І ставимо в розігріту до 180 градусів духовку десь на 30 хвилин. Ну дууже смачні макарошки виходять.
10 рецептів від Катерини Мірімановою
У рубриці Дієти, Здорове харчування
9 січ
Одвічне питання, яке мучить господинь: «Що приготувати?». Для тих, хто хоче бути не тільки ситим, але ще і струнким, він стоїть ще «извечнее». В допомогу котрі худнуть по "Системі мінус 60"- пропонуються 10 рецептів від Катерини Мірімановою. Сподіваюся вони не тільки допоможуть урізноманітнити похудательное меню, але і зберегти рішучість не зійти з дистанції». Думаю ці рецепти будуть корисні і тим, хто намагається дотримуватися здорового харчування.
1. Буряково-морквяна гірка
Необхідні продукти:
буряк – 300 р.
морква – 20 г
цибуля ріпчаста – 20 г
масло рослинне – 1 ст. ложка
сік лимонний – 5 г
сіль
Спосіб приготування:
Відваріть буряк, покладіть в холодну воду на 15 хвилин, потім очистіть і пропустіть через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю і моркву нашаткуйте соломкою, обсмажте в рослинному маслі до м'якості, пропустіть через м'ясорубку і змішайте з буряком.
Посоліть і додайте лимонний сік. Викладіть на велику тарілку у формі гірки.
Порада: для додання гостроти можна додати часник.
2. Салат з цукіні з чорносливом
Необхідні продукти:
цукіні маленькі – 10 шт.
чорнослив – 8 шт.
масло рослинне – 1 ст. ложка
сік лимонний – 4 ст. ложки
м'ята – 1 ст. ложка
часник – 1 зубчик
перець білий молотоий
сіль
зелень петрушки або м'яти – 2 гілочки
Спосіб приготування:
Цукіні промийте, наріжте кружечками, згасите у воді до готовності, викладіть в салатник.
Чорнослив промийте, обсушити, дрібно наріжте, змішайте з лимонним соком, м'ятою, сіллю, перцем і подрібненим часником.
Гарячі цукіні змішайте з чорносливом і охолодіть при кімнатній температурі протягом 1 години.
При подачі посипте листочками м'яти.
Порада: у цьому рецепті цукіні можна замінити звичайними кабачками.
3. Пікантний яєчний салат
Необхідні продукти:
перець солодкий (зелений, червоний, жовтий) – 3 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
сир рокфор – 100 г
яйця варені – 8 шт.
лимон – 1 шт.
сіль
перець мелений
масло рослинне – 1 ст. ложка
насіння кмину – 1 ч. Ложка
Спосіб приготування:
Приготуйте заправку. Для цього збийте вінчиком сік 1 лимона з рослинним маслом, меленим перцем, сіллю і кмином.
Яйця і солодкий перець наріжте дрібними кубиками, цибулю дрібно нарубаєте, з'єднайте підготовлені продукти, полийте заправкою. Розімніть 100 г рокфору і посипте їм салат.
Порада: в цьому салаті можна використовувати перепелині яйця.
4. Салат грибний
Необхідні продукти:
гриби свіжі – 300 г
помідори – 3 шт.
салат листовий – 2 качана
кукурудза варена – 250 г
перець солодкий – 2 шт.
огірки свіжі – 150 г
масло рослинне – 3 ст. ложки
сіль
гірчиця для оцету – 30 г
оцет 3%-ий для соусу – 50 г
Спосіб приготування:
Гриби обробіть, наріжте і тушкуйте 8-10 хвилин. Охолодіть. Кукурудзу відваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Охолодіть. З'єднайте гриби, кукурудзу, нарізані часточками помідори і огірки, нарізаний смужками перець. Приготуйте соус вінегрет, змішавши рослинне масло, сіль, гірчицю і оцет.
Салат заправте приготованим соусом і відразу подайте на листках зеленого салату.
Порада: якщо вам хочеться чогось незвичайного, можна використовувати сирі печериці. В цьому випадку рекомендую додати в салат кілька столових ложок соєвого соусу.
5. Салат з курки з ананасом
Необхідні продукти:
курка відварна філе – 160 г
капуста білокачанна – 160 г
ананас 160 г
оцет – 1 ст. ложка
гірчиця – 1 ч. ложка
масло рослинне – 1 ст. ложка
сіль за смаком
Спосіб приготування:
Куряче філе наріжте кубиками. Капусту дрібно нашаткуйте і розітріть з сіллю. Ананас наріжте дрібними скибочками. Приготуйте заправку з оцту, гірчиці, солі і рослинної олії. Покладіть продукти в келихи шарами, полийте соусом, оформіть зеленню і ананасом.
Порада: замість курки можна використовувати індичку, замість капусти – листовий салат.
6. Лобіо
Необхідні продукти:
квасоля – 500 г
цибуля ріпчаста – 2 шт.
солодкий перець – 2 шт.
часник – 2 зубчики
кінза – 1 пучок
зелень петрушки – 1 пучок
м'ята і чабер – по 3 гілочки
перець червоний мелений
сіль
Спосіб приготування:
Квасоля залийте водою, варіть до готовності. Під час варіння у міру википання води можна потроху додавати окріп. Цибуля порубаєте і обсмажте в олії. Солодкий перець дрібно наріжте. До квасолі додати пасеровану цибулю, товчений часник, нарізаний перець, рубана зелень петрушки, кінзу, чабер і м'яту, посоліть, поперчіть і прогрівайте 1-2 хвилини.
При подачі лобіо оформіть зеленню. За бажанням можете додати ткемалі або винний оцет.
Порада: оскільки квасоля є досить важким продуктом для шлунка, раджу подавати лобіо як самостійне блюдо.
Квасоля – важка їжа, з цього її замочують у воді з вечора на ніч що б набухла. А вранці воду зливають.
Потім при першому закипанні воду зливають і варять у знову налитої. Тоді від квасолі не здуває живіт і вариться набагато швидше
7. Перець, фарширований овочами
Необхідні продукти:
солодкий перець червоний – 12 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
морква – 6 шт.
часник – 1 головка
рис – 1 склянка
зелень петрушки – один пучок
оливкова олія – 2 ст. ложки
перець чорний мелений, сіль
Спосіб приготування:
У перців відріжте плодоніжки, видалити насіння і перегородки. Для фаршу цибулю дрібно поріжте, часник крупно поріжте, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю в одній столовій ложці рослинного масла до прозорості, додайте часник і моркву.
Смажте ще кілька хвилин. Всипте рис, дрібно нарізану петрушку, посоліть, поперчіть, влийте склянку води і готуйте на слабкому вогні, поки рис повністю не вбере рідину, охолодіть.
Приготованим фаршем заповніть перець, покладіть його на деко, змащене маслом, і запікайте 35-40 хвилин при 200 С. Подавайте, оформивши зеленню.
Порада: таким же чином можна фарширувати помідори або баклажани. Як варіант,?? можна приготувати фаршировані овочі-асорті.
Спосіб приготування:
Баклажани наріжте уздовж скибочками завтовшки 0,5 см, посоліть і залиште на 30 хвилин. Цибуля порубаєте, обсмажте на олії. Додайте рис, потушкуйте, вливши бульйон. Помідори, видаливши насіння, наріжте кубиками, додайте до рису і тушкуйте 30 хвилин. Покладіть материнку, посоліть і поперчіть.
Скибочки баклажанів промийте, обсушіть і потушкуйте у воді з додаванням часнику і солі. Для соусу перець наріжте кубиками, проваріть 5 хвилин у вершках, змішаних з ? склянки води, протріть через сито або збийте в блендері. Посоліть і поперчіть.
Рисову масу розкладіть на скибочки баклажанів, згорніть їх рулетиками і розігрійте в соусі.
Порада: оскільки ця страва містить достатню кількість жирів, раджу подати його без м'яса. Такі рулетики також можна готувати з кабачків.
8. Запечена картопля з гострим соусом з брокколі
Необхідні продукти:
картопля – 4 шт.
броколі – 500 г
сир тертий – 200 г
біле вино – 100 г
гірчиця ? ч. ложки
перець червоний мелений за смаком
Спосіб приготування:
Картопля запечіть на грилі до готовності. Капусту відваріть до м'якості. З'єднайте вино з гірчицею, поперчіть, доведіть до кипіння, додайте сир і порізану капусту, подрібніть в блендері.
Зробіть на картофелинах з одного боку надрізи хрест-навхрест і запікайте в шкірці. Покладіть в надріз приготовану начинку і подавайте, оформивши зеленню.
Порада: бульби картоплі можна приготувати і в мікрохвильовій печі. Для цього картоплю необхідно загорнути в білу паперову серветку і розкласти по краях обертається тарілки. Як правило, навіть самі великі бульби пропікаються протягом 10-15 хвилин (залежно від потужності мікрохвильової печі).
9. Омлет з овочами
Необхідні продукти:
яйця – 4 шт.
молоко – 3 ст. ложки
помідори міцні – 3 шт.
шпинат свіжий – 275 г
картопля варена – 100 г
масло рослинне – 2 ст. ложки
шавлія рубаний – 1 ч. ложка
соус «Табаско» – кілька крапель
сіль
перець
зелень для прикраси
Спосіб приготування:
Потушкуйте зварений і нарізаний шпинат з додаванням невеликої кількості води, додайте очищені і крупно нарізані помідори, нарізану кубиками картоплю. Посипте сіллю, перцем, шавлією і полийте соусом «Табаско». Влийте збиті з молоком яйця, перемішайте і смажте протягом 4 хвилин до загустіння маси. Обережно підніміть край і перевірте готовність. Перекладіть омлет на велику тарілку і посипте зеленню.
Порада: цей омлет можна подавати на обід тільки як самостійне блюдо.
10. Рулетики з баклажанів з рисом
Необхідні продукти:
баклажани – 3 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
рис – 250 г
бульйон – 700 г
помідори – 200 г
перець солодкий – 1 шт.
вершки 10% ві – 200 р.
масло рослинне – 2 ст. ложки
материнка рубана – 1 ч. ложка
Спосіб приготування:
Баклажани наріжте уздовж скибочками завтовшки 0,5 см, посоліть і залиште на 30 хвилин. Цибуля порубаєте, обсмажте на олії. Додайте рис, потушкуйте, вливши бульйон. Помідори, видаливши насіння, наріжте кубиками, додайте до рису і тушкуйте 30 хвилин. Покладіть материнку, посоліть і поперчіть.
Скибочки баклажанів промийте, обсушіть і потушкуйте у воді з додаванням часнику і солі. Для соусу перець наріжте кубиками, проваріть 5 хвилин у вершках, змішаних з ? склянки води, протріть через сито або збийте в блендері. Посоліть і поперчіть.
Рисову масу розкладіть на скибочки баклажанів, згорніть їх рулетиками і розігрійте в соусі.
Порада: оскільки ця страва містить достатню кількість жирів, раджу подати його без м'яса. Такі рулетики також можна готувати з кабачків.
************************
Читати книги Катерини Мірімановою
*********
Коментарі
Дописати коментар