Понад двох тисячоліть японські гурмани вживають в їжу неймовірно смачний, а головне корисний продукт локшину ширатаки Основа локшини конжековая борошно, яку виробляють з бульб коньяку, дивного високогірного рослини Коньяку. Відомо воно вже понад 2000 років, і всі ці роки постійно використовувалася людиною в їжу.
Аморфофаллус коньяк (Amorphophallus konjac) вид багаторічних рослин роду Аморфофаллус сімейства Ароїдні, яка вирощується у високогірній місцевості, де земля і повітря чисті від токсинів. В основному використовується як декоративна рослина, не дивлячись на сильний запах гниючого м'яса, який він виділяє під час цвітіння.
Це багаторічна рослина, що росте з великою клубнелуковици до 25 см в діаметрі. Листя до 1,3 м в поперечнику, перисті, і розділені на численні листівки.Черешки листків близько метра завдовжки, темно-оливкового кольору з темними і світлими плямами. Листя перисто-розсічені соковитого зеленого кольору. Квітконіс близько 50-70 см завдовжки. Покривало качана 25-30 см завдовжки, сам початок до 55 см довжиною, при цвітінні нагрівається до 40°-C.
Його бульби, які зазвичай збирають восени з 3-річного рослини, можуть виростати до 10 і більше фунтів. Бульби коньяку нагадують буряк чи картоплю. Його іноді так і називають "-японським картоплею Konjac"-. Вирощують його в Японії і Кореї, є воно і в Китаї там воно росте як дикий картоплю. Місцеві назви рослини: «коньяк», «конняку», «диявольський мова» ( англ. devil'-s-tongue ), «зміїна пальма» ( англ. snake-palm ) та інші.
Хімічний склад: вода, білки, вуглеводи, жири, натрій, калій, магній, залізо, фосфор, мідь, цинк, вітамін А, вітамін Е, вітамін D, вітамін В1, вітамін В2, вітамін В6, вітамін В12, вітамін С, пантотенова, нікотинова кислота, жирні кислоти, фолієва кислоти, харчові волокна. Вирощений у високогір'ї, абсолютно екологічно чистий плід, на 100% складається з дієтичної клітковини — незамінного постачальника енергії в організм людини разом з водою, вітамінами і мінеральними солями.
Практичні китайці, японці і корейці вирощують його і як харчова рослина. Його бульби перемелюють на борошно, яку використовують в якості харчового згущувача, крім того, з них роблять коньяковие камедь і глюкоманнан, які поряд з желатином, агар-агаром або пектином володіють сильними желеобразующими властивостями.
Продукти з коньяку використовуються як при приготуванні суки-яки, гюдон, а також їдять як сашимі з місо. Для цього коньяковую борошно змішують з вапняною або простою водою, додають водорості (зокрема hidgiki) для додання присмаку і кольору і кип'ятять до загустіння. В Японії та США популярні желе з коньяку під назвою lychee cups.
Коньяку володіє прекрасними адсорбуючі властивості, що дозволяє його використовувати як харчову добавку у вигляді очищаючого кошти і як засіб для зменшення холестерину і цукру в крові. Часто використовується в якості природного проносного. Виступає як допомога при дієті, яка має багато переваг. Його властивість розбухати при змішуванні з водою дозволяє заповнити шлунок. Він також проходить через травний тракт дуже повільно, пригнічуючи апетит протягом більш тривалого періоду часу. Ця характеристика Аморфофаллус коньяк корисна при лікуванні ожиріння.
Аморфофаллус коньяк можна використовувати як засіб для придушення апетиту, оскільки він набухає при споживанні, що дає можливість відчувати себе ситим. Тому при сполученні його прийому з контрольованою дієтою та фізичними вправами, він може бути відмінним дієтичним помічником. Він також може бути використаний для контролю діабету, тому що було доведено уповільнення всмоктування вуглеводів, яке, в свою чергу, може зберегти
вміст цукру в крові на помірному і керованому рівні. Так як це натуральний підсолоджувач, іноді з ним роблять цукерки, і він може бути використаний в якості замінника цукру.
Спагетті Ширатаки.
У Японії з багатих крохмалем бульб готують національне блюдо коньяку. З них і робиться коньяковая (конжековая борошно,коньяк манан) основа для виробництва спагетті Ширатаки, яка легко піддається обробці на устаткуванні, що використовується в звичайних борошномельних процесах. З борошна виробляють різні види спагеті, макарони, вермішель, рис.
У свою чергу, конжековая борошно це на 100% дієтична клітковина (харчові волокна). Вона відноситься до поживним речовинам, подібним воді, вітамінів та мінеральних солей: вони не забезпечують організм енергією, але відіграють важливу роль у його життєдіяльності.
Харчові волокна визнані невід'ємною частиною здорового харчування, елементом, який необхідний для нормального функціонування кишечника. Вживання клітковини нормалізує роботу товстого кишечника і стимулює обмін речовин: людина худне, у неї підвищується імунітет. Між тим, дефіцит клітковини в організмі ініціює виникнення проблем з травленням. Клітковина прискорює процес перетравлення їжі, а також сприяє очищенню організму від токсинів, шлаків і зниження маси тіла.
Косметологія
З бульб цієї рослини отримують полісахарид коньяк манан, широко використовуваний в косметології. У продажу зустрічається у вигляді в'язкої рідини з характерним запахом або трохи зеленуватого порошку.
Коньяк манан легко розчиняється у воді, створюючи гелеву текстуру. Стабільність гелю збільшується при одночасному використанні з ксантаном (в результаті специфічного міжмолекулярної взаємодії), причому в'язкість такого гелю підвищується з часом. Стабільний, помірно прозорий гель можна отримати, використовуючи 1% коньяк манан і 0,1% ксантану.
Не втрачає стабільність при впливі високих температур (70-90 градусів) і низьких рН 2-4. Коньяк манан чудово зволожує суху шкіру, вирівнюючи її рельєф. Він володіє винятковими пленкообразующими, зволожуючими властивостями і здатний утримувати вологу в шкірі.
Важливою особливістю «коньяк манан» є природна стимуляція утворення колагенових і еластинових волокон, в результаті якої шкіра стає пружною і бархатистою. Коньяк-манан володіє прекрасними зволожуючими властивостями, подібними гіалуронової кислоти, тобто утворює матрицю на поверхні шкіри для додаткового збереження вологи і поліпшення процесів регенерації шкіри.
Косметичні властивості
- молекули коньяк манан занадто великі і не можуть проникнути в роговий шар шкіри, зате цей компонент має винятковими зволожуючими, пленкообразующими властивостями (подібно гіалуронової кислоти)
- регенерує шкіру
- стимулює вироблення колагену і еластину
- підтягує і тонізує шкіру
- надає шкірі пружність, шовковистість
- насичує шкіру цінними жирними кислотами
- вирівнює рельєф шкіри
- запобігає появі целюліту.
Використовується для виготовлення
- зволожувальних і омолоджуючих масок
- зволожуючих кремів, лосьйонів, сироваток
- скрабів
- кремів для повік
- коштів для і після гоління
- гелів для душу
- зубних паст
- сонцезахисної косметики.
Губка Коньяку
Японська народна губка натуральний спонж для вмивання шкіри будь-якого типу дітей і дорослих! Догляд за шкірою обличчя за допомогою нашого нового спонжа данина східній традиції і популярному захопленню органічної экокосметикой. Подібні спонж традиційно використовують в Японії, Кореї та в країнах, де поширена рослина Аморфофаллус коньяк.
Чудова для очищення примхливої і чутливої шкіри, схильної до утворення чорних крапок, запалень і комедонов. Вранці і ввечері очищення-масаж шкіри губкою природного походження гарантує зволожену і чисту шкіру без вад.
Сама губка може виглядати по-різному — вона може бути різної форми та різних кольорів, залежно від добавок.
Спонж зеленого кольору з зеленим чаєм заспокоює, сприяє придушення запальних процесів, усуває пігментні плями, вирівнює тон і текстуру шкіри.
Білий спонж з білою глиною призначений для чутливої шкіри: глибоко і ніжно очищає, зволожує і оновлює зовнішній покрив. Підходить навіть для діток.
Губка з рожевою глиною і вулканічними мінералами підійде тим, у кого проблеми з вугровим висипом, втомою і роздратованістю шкіри.
Чорний спонж з домішками бамбукового вугілля глибоко очищає і полірує. Це ідеальний варіант для проблемної жирної шкіри.
Зазвичай в губку просмикнута невелика мотузочок або ниточка для зручності підвішування. Продаватися може у вологому стані або в сухому.
Губка складається з активних корисних речовин, 97% води і природних волокон глюкоманнана.
Коньяковие губки цінуються за те, що ними приємно масажувати шкіру під час вмивання — з пінкою або без. Масажик по мокрій шкірі забезпечить ефект легкої полірування, поліпшуючи мікроциркуляцію крові, знявши набряклість і стрес з шкіри (пам'ятаєте припухлість повік вранці?).
Макіяж і тональна основа особливо рівно лягають на шкіру, попередньо оновлену масажем конняковой губкою (знавці мінеральної косметики оцінять!)
По правді кажучи, спонж володіє природними очисними властивостями, тому додаткові пінні засоби не потрібні (мова не йде про зняття водостійкого макіяжу або акторського гриму).
Натуральний спонж з конняку рекомендується використовувати без мила або інших миючих засобів. Якщо ж вирішили використовувати пінний засіб для очищення, то його леко спінити нашим спонжиком. Шкіру обличчя і шиї потрібно очищати ніжно і акуратно круговими рухами без зайвого натиску. Та й шкіра всього тіла прекрасно сприйме очищення конняковой губкою. Правда, доведеться звикати до нових відчуттів, але це легко і приємно. До речі, після пілінгу приємно оновлювати шкіру цієї губкою: масаж і безнажимное очищення від лусочок, подвійна користь! Далі нанести звичайний зволожуючий крем. Спробуйте таку схему, і через тиждень ви обов'язково закохаєтесь в свою шкіру.
Короткий інструктаж. Перед першим використанням помістіть суху тверду нову губку в теплу воду. Через пару хвилин вона вбере в себе необхідну кількість води і стане м'якою. Тепер вона готова до застосування.
Після використання спонж необхідно рясно промити водою, м'яко вичавити в кулаці або зціпивши між долоньками, але не викручувати ні в жодному разі, а після — повісити за мотузочку сушитися. Чим менше вологи після використання ви залишите в губці, тим довше вона вам прослужить. Грамотний догляд продовжить термін служби. Ні в якому разі не залишайте мокрий спонж лежати. При висиханні спонж твердне, на це йому знадобиться приблизно добу-дві. Так що перед черговим умиванням підсохлу губку досить кинути у воду або потримати під струменем води за хвилину.
Термін служби: 1-3 місяці в залежності від того, як часто його будете використовувати, а в принципі — до тих пір, поки він не почне виглядати втомленим і надмірно пористим.
Коментарі
Дописати коментар