Перейти до основного вмісту

Заморожений лимон .

Заморожений лимон .

imgpreview (198x202, 9Kb)Яскраво-жовтий лимон — обов'язковий продукт не тільки в нашому щоденному меню, але і в рецептах для здоров'я. А чи знаєте ви що-небудь про користь замороженого лимона? Не чули і не знали про таке? Чомусь я твердо впевнена, що більшості з нас навіть в голову ніколи не приходила думка його заморожувати. «Дійсно, навіщо?», — запитаєте ви. Зазвичай, необхідності в цьому абсолютно немає з наступних причин:


1. Лимон — не швидкопсувний продукт, він може стояти в холодильнику досить довго, навіть якщо його відразу не використали цілком.


2. Найгірше, що може з ним статися він підсохне, а забуті і зморщені шматочки лимона ми зазвичай викидаємо у відро для сміття.


3. Правда, щоб нарізані часточки не підсихали, деякі господині пересипають їх цукром і зберігають у скляній баночці. Звичайно, термін вживання лимона таким способом подовжується, але от з цукром він доречний не завжди і не для всіх, хіба що до чаю.


4. Люди з підвищеною кислотністю лимон в свіжому вигляді вживати взагалі не можуть.


Прихильники правильного харчування навчилися використовувати лимон повністю і у них в сміттєвий бак майже нічого не викидається.


А можна завжди і всім використовувати лимон цілком, без відходів та з максимальною користю для організму? Виявляється, що такий спосіб існує. Для цього лимони потрібно просто заморожувати!
Заморожений лимон. Переваги і корисні властивості


2222299_113328999_45 (450x297, 26Kb)


Про корисні властивості лимона знають практично всі. Він один з найбагатших джерел вітаміну С, мінералів магнію, кальцію і калію. Лимон сприяє зміцненню імунітету, покращує метаболічні процеси в організмі, підвищує здатність організму до самоочищення крові і судин, бореться з окисленням, вільними радикалами, будучи одним з найсильніших антиоксидантів.


2222299_557bed248a998d4e_jpeg (421x248, 13Kb)


Лимон один з натуральних природних продуктів, який здатний успішно боротися з розвитком в організмі онкологічних захворювань. Дослідження вчених протягом більш ніж 20 років показали, що цілющий склад лимона рівносильний хіміотерапевтичних засобів, які використовують в медицині для уповільнення росту ракових клітин. Дія складових лимонного дерева на людину в 10 000 разів перевищують фармакологічний вплив на організм лікарського препарату Adriamycin. Цільний плід лимона здатний руйнувати уражені клітини при таких захворюваннях, як рак кишечника, в тому числі товстої кишки, органів травлення, легеневої системи, залоз молочної секреції у жінок і чоловічої простати, при цьому зберігаючи здорові клітини і не надаючи на організм ніяких побічних дій.


0_125d11_20a5790_orig (700x397, 59Kb)Сенсацією сьогоднішнього дня стала інформація про користь замороженого лимона. Виявляється, що при його вживанні організм отримує від 5 до 10 разів більше вітамінів, ніж їх містить багатий вітамінами лимонний сік. Крім того, як виявилося, кожен раз, викидаючи лимонну шкірку, ми позбавляємо себе величезної кількості корисних речовин і можливості бути здоровішими. Її секрет у тому, що вона допомагає організму виводити токсичні речовини. У цьому дивна властивість лимона і шанс, дарований людям природою здоровішими і жити довше.


Як приготувати і використовувати заморожений лимон?


1. Щоб заморозити лимон, його необхідно добре вимити під проточною теплою водою, використовуючи щітку.


2. Витерши, покласти в морозильну камеру на кілька годин.


3. Заморожений плід вийняти і натерти на тертці разом з шкіркою.


4. Скласти все в окрему ємність.


5. В подальшому використовувати для посипання будь-яких страв: овочевих салатів, гарнірів і каш, м'ясних і рибних виробів, молочних продуктів сиру, кефіру, кислого молока, напоїв, у тому числі навіть алкогольних. Практично заморожені дрібні «пластівці» лимона можна додавати в будь-яку готову страву. Це не тільки поліпшить його смакові якості, але в рази підвищить вітамінну цінність і захистить організм від багатьох хвороб.


2222299_zamorozhennyjlimon890x395_c (700x310, 50Kb)



Якщо вас більше приваблюють лимонні часточки, які хочеться завжди мати під рукою, приготуйте для себе також в замороженому вигляді. Окремо можна заморозити лимонну цедру і сік.


Заморожений лимон в часточках


1. Лимон нарізати звичними тонкими часточками.


2. Розкласти їх по одному на невеликому блюді або тарілці, як зазвичай, розкладається випічка на деку.


3. Поставити в морозильну камеру для замерзання.


4. Замерзлий лимон скласти в окрему ємність і залишити в морозилці (в цьому випадку часточки вже не будуть злипатися один з одним).


5. Використовувати для вітамінізації та охолодження будь-яких напоїв.


2222299_zamorozhennyedolkilimona (600x324, 98Kb)



Заморожена цедра лимона


1. Очистити лимон від цедри і швидко натерти на тертці.


2. Скласти в скляну баночку і зберігати в морозилці.


3. Цедра завжди буде під рукою, як тільки вона вам знадобиться по якому-небудь рецептом.


4. Зберігатися в такому вигляді вона може достатньо довгий час.


2222299_a83b5c0bd8 (384x512, 55Kb)


Лимонний сік заморожений


Видавити сік лимона і залити їм формочки для утворення льоду. Заморожені кубики потім перекласти в інший посуд, використовувати в міру необхідності. Кожен кубик лимона містить ідеальну порцію вітамінів, яка прикрасить будь-яку страву або напій.


2222299_zamorozhennyelimonnyjsokitsedra1 (600x367, 157Kb)




Природа надзвичайно багата воістину цілющими натуральними продуктами, вживання яких може повністю зцілити людські недуги, а іноді і не допустити їх розвиток в нашому організмі. Один з них лимон.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Не викидайте мандаринові кірки!!!.

Не викидайте мандаринові кірки!!!. Так історично склалося, що мандарини у нас з дитинства асоціюються із чудовим святом Новим роком. Вони красиві, смачні, ароматні, а ще дуже корисні. Маленьке помаранчеве сонце піднімає настрій і своїм виглядом, і за кольором, і за ароматом веселим, теплим, солодким. До речі, питання на засипку — а що ви робите з шкіркою від мандаринів? Ні-ні, тільки не кажіть, що викидаєте мандаринові «шкурки» у відро для сміття! Мандаринові кірки отримали широке застосування в народній медицині. З допомогою шкірки цього помаранчевого плода можна вилікувати різні захворювання, а також зміцнити імунітет. 1. При застуді і бронхіті необхідно заварити 3 столові ложки сухих мандаринових корок двома склянками киплячої води. Наполягати відвар необхідно 2 години. Процідіть і додайте 2 столові ложки меду. Рекомендується застосовувати по півсклянки 4 рази на день. Такий настій має також відхаркувальну дію. 2. Якщо ви хочете зміцнити імунітет, то залийте 2 столові ложки мандар

Шампунь з харчової соди : Змусить рости волосся набагато швидше..

Шампунь з харчової соди : Змусить рости волосся набагато швидше.. З-за своїх численних цілющих властивостей, харчова сода має широкий спектр застосування, для очищення, приготування їжі, а також для лікування різних захворювань. Різноманітно її застосування і в косметичних цілях Тим не менше, здається, що ми дізнаємося про нові сплиця застосування цього універсального інгредієнта кожен день. Ось, наприклад як взаємодіє сода з шампунем . Щоб прискорити ріст волосся і запобігти несприятливий вплив на них жорсткої води, спрею або інших засобів, додайте трохи соди ваш шампунь кожен раз, коли ви миєте голову. Ваші волосся будуть чистими і неймовірно яскравим. Сода з шампунем для волосся: кому підійде? Насамперед, зазначимо, що сода особливо хороша для людей, чиї волосся дуже швидко стають жирними, а епідерміс голови виділяє багато шкірного сала. Сода це чистий луг, яка розчиняє ці жири, а значить робить волосся чистим. Щоб позбутися від забруднень однієї тільки соди буде мало, тому жінк

Камфорне масло: користь і шкода....

Камфорне масло: користь і шкода.... Ефірне камфорне масло отримують з деревини камфорного дерева, відомого також під назвами Японський лавр, і Коричник камфорний. Камфорні дерева ростуть на Тайвані, в Південному Китаї, і в Японії, в іншому в Африці, і на Цейлоні їх теж можна зустріти, так як їх там давно і успішно вирощують. Ці дерева досягають дуже великих розмірів, і містять у своїй деревині камфорне масло, що отримується звідти методом дистиляції з водяною парою. Вже отримане ефірне масло поділяють на фракції, які мають різний склад. Це коричневе камфорне масло і біле камфорне масло . І саме біле камфорне масло, яке являє собою безбарвну, або світло-жовту маслянисту рідину, з дуже насиченим ароматом камфори використовують в аромотерапії та косметології. Якими ж властивостями володіє камфорне масло, корисно чи шкідливо? І те, і інше. Користь і шкода камфорного масла обумовлений природними властивостями цієї речовини. В склад ефірної олії камфорного дерева входять: монотерпени (л