Яскраво-жовтий лимон — обов'язковий продукт не тільки в нашому щоденному меню, але і в рецептах для здоров'я. А чи знаєте ви що-небудь про користь замороженого лимона? Не чули і не знали про таке? Чомусь я твердо впевнена, що більшості з нас навіть в голову ніколи не приходила думка його заморожувати. «Дійсно, навіщо?», — запитаєте ви. Зазвичай, необхідності в цьому абсолютно немає з наступних причин:
1. Лимон — не швидкопсувний продукт, він може стояти в холодильнику досить довго, навіть якщо його відразу не використали цілком.
2. Найгірше, що може з ним статися він підсохне, а забуті і зморщені шматочки лимона ми зазвичай викидаємо у відро для сміття.
3. Правда, щоб нарізані часточки не підсихали, деякі господині пересипають їх цукром і зберігають у скляній баночці. Звичайно, термін вживання лимона таким способом подовжується, але от з цукром він доречний не завжди і не для всіх, хіба що до чаю.
4. Люди з підвищеною кислотністю лимон в свіжому вигляді вживати взагалі не можуть.
Прихильники правильного харчування навчилися використовувати лимон повністю і у них в сміттєвий бак майже нічого не викидається.
А можна завжди і всім використовувати лимон цілком, без відходів та з максимальною користю для організму? Виявляється, що такий спосіб існує. Для цього лимони потрібно просто заморожувати!
Заморожений лимон. Переваги і корисні властивості
Про корисні властивості лимона знають практично всі. Він один з найбагатших джерел вітаміну С, мінералів магнію, кальцію і калію. Лимон сприяє зміцненню імунітету, покращує метаболічні процеси в організмі, підвищує здатність організму до самоочищення крові і судин, бореться з окисленням, вільними радикалами, будучи одним з найсильніших антиоксидантів.
Лимон один з натуральних природних продуктів, який здатний успішно боротися з розвитком в організмі онкологічних захворювань. Дослідження вчених протягом більш ніж 20 років показали, що цілющий склад лимона рівносильний хіміотерапевтичних засобів, які використовують в медицині для уповільнення росту ракових клітин. Дія складових лимонного дерева на людину в 10 000 разів перевищують фармакологічний вплив на організм лікарського препарату Adriamycin. Цільний плід лимона здатний руйнувати уражені клітини при таких захворюваннях, як рак кишечника, в тому числі товстої кишки, органів травлення, легеневої системи, залоз молочної секреції у жінок і чоловічої простати, при цьому зберігаючи здорові клітини і не надаючи на організм ніяких побічних дій.
Сенсацією сьогоднішнього дня стала інформація про користь замороженого лимона. Виявляється, що при його вживанні організм отримує від 5 до 10 разів більше вітамінів, ніж їх містить багатий вітамінами лимонний сік. Крім того, як виявилося, кожен раз, викидаючи лимонну шкірку, ми позбавляємо себе величезної кількості корисних речовин і можливості бути здоровішими. Її секрет у тому, що вона допомагає організму виводити токсичні речовини. У цьому дивна властивість лимона і шанс, дарований людям природою здоровішими і жити довше.
Як приготувати і використовувати заморожений лимон?
1. Щоб заморозити лимон, його необхідно добре вимити під проточною теплою водою, використовуючи щітку.
2. Витерши, покласти в морозильну камеру на кілька годин.
3. Заморожений плід вийняти і натерти на тертці разом з шкіркою.
4. Скласти все в окрему ємність.
5. В подальшому використовувати для посипання будь-яких страв: овочевих салатів, гарнірів і каш, м'ясних і рибних виробів, молочних продуктів сиру, кефіру, кислого молока, напоїв, у тому числі навіть алкогольних. Практично заморожені дрібні «пластівці» лимона можна додавати в будь-яку готову страву. Це не тільки поліпшить його смакові якості, але в рази підвищить вітамінну цінність і захистить організм від багатьох хвороб.
Якщо вас більше приваблюють лимонні часточки, які хочеться завжди мати під рукою, приготуйте для себе також в замороженому вигляді. Окремо можна заморозити лимонну цедру і сік.
Заморожений лимон в часточках
1. Лимон нарізати звичними тонкими часточками.
2. Розкласти їх по одному на невеликому блюді або тарілці, як зазвичай, розкладається випічка на деку.
3. Поставити в морозильну камеру для замерзання.
4. Замерзлий лимон скласти в окрему ємність і залишити в морозилці (в цьому випадку часточки вже не будуть злипатися один з одним).
5. Використовувати для вітамінізації та охолодження будь-яких напоїв.
Заморожена цедра лимона
1. Очистити лимон від цедри і швидко натерти на тертці.
2. Скласти в скляну баночку і зберігати в морозилці.
3. Цедра завжди буде під рукою, як тільки вона вам знадобиться по якому-небудь рецептом.
4. Зберігатися в такому вигляді вона може достатньо довгий час.
Лимонний сік заморожений
Видавити сік лимона і залити їм формочки для утворення льоду. Заморожені кубики потім перекласти в інший посуд, використовувати в міру необхідності. Кожен кубик лимона містить ідеальну порцію вітамінів, яка прикрасить будь-яку страву або напій.
Природа надзвичайно багата воістину цілющими натуральними продуктами, вживання яких може повністю зцілити людські недуги, а іноді і не допустити їх розвиток в нашому організмі. Один з них лимон.
Коментарі
Дописати коментар