Перейти до основного вмісту

Заморожений лимон .

Заморожений лимон .

imgpreview (198x202, 9Kb)Яскраво-жовтий лимон — обов'язковий продукт не тільки в нашому щоденному меню, але і в рецептах для здоров'я. А чи знаєте ви що-небудь про користь замороженого лимона? Не чули і не знали про таке? Чомусь я твердо впевнена, що більшості з нас навіть в голову ніколи не приходила думка його заморожувати. «Дійсно, навіщо?», — запитаєте ви. Зазвичай, необхідності в цьому абсолютно немає з наступних причин:


1. Лимон — не швидкопсувний продукт, він може стояти в холодильнику досить довго, навіть якщо його відразу не використали цілком.


2. Найгірше, що може з ним статися він підсохне, а забуті і зморщені шматочки лимона ми зазвичай викидаємо у відро для сміття.


3. Правда, щоб нарізані часточки не підсихали, деякі господині пересипають їх цукром і зберігають у скляній баночці. Звичайно, термін вживання лимона таким способом подовжується, але от з цукром він доречний не завжди і не для всіх, хіба що до чаю.


4. Люди з підвищеною кислотністю лимон в свіжому вигляді вживати взагалі не можуть.


Прихильники правильного харчування навчилися використовувати лимон повністю і у них в сміттєвий бак майже нічого не викидається.


А можна завжди і всім використовувати лимон цілком, без відходів та з максимальною користю для організму? Виявляється, що такий спосіб існує. Для цього лимони потрібно просто заморожувати!
Заморожений лимон. Переваги і корисні властивості


2222299_113328999_45 (450x297, 26Kb)


Про корисні властивості лимона знають практично всі. Він один з найбагатших джерел вітаміну С, мінералів магнію, кальцію і калію. Лимон сприяє зміцненню імунітету, покращує метаболічні процеси в організмі, підвищує здатність організму до самоочищення крові і судин, бореться з окисленням, вільними радикалами, будучи одним з найсильніших антиоксидантів.


2222299_557bed248a998d4e_jpeg (421x248, 13Kb)


Лимон один з натуральних природних продуктів, який здатний успішно боротися з розвитком в організмі онкологічних захворювань. Дослідження вчених протягом більш ніж 20 років показали, що цілющий склад лимона рівносильний хіміотерапевтичних засобів, які використовують в медицині для уповільнення росту ракових клітин. Дія складових лимонного дерева на людину в 10 000 разів перевищують фармакологічний вплив на організм лікарського препарату Adriamycin. Цільний плід лимона здатний руйнувати уражені клітини при таких захворюваннях, як рак кишечника, в тому числі товстої кишки, органів травлення, легеневої системи, залоз молочної секреції у жінок і чоловічої простати, при цьому зберігаючи здорові клітини і не надаючи на організм ніяких побічних дій.


0_125d11_20a5790_orig (700x397, 59Kb)Сенсацією сьогоднішнього дня стала інформація про користь замороженого лимона. Виявляється, що при його вживанні організм отримує від 5 до 10 разів більше вітамінів, ніж їх містить багатий вітамінами лимонний сік. Крім того, як виявилося, кожен раз, викидаючи лимонну шкірку, ми позбавляємо себе величезної кількості корисних речовин і можливості бути здоровішими. Її секрет у тому, що вона допомагає організму виводити токсичні речовини. У цьому дивна властивість лимона і шанс, дарований людям природою здоровішими і жити довше.


Як приготувати і використовувати заморожений лимон?


1. Щоб заморозити лимон, його необхідно добре вимити під проточною теплою водою, використовуючи щітку.


2. Витерши, покласти в морозильну камеру на кілька годин.


3. Заморожений плід вийняти і натерти на тертці разом з шкіркою.


4. Скласти все в окрему ємність.


5. В подальшому використовувати для посипання будь-яких страв: овочевих салатів, гарнірів і каш, м'ясних і рибних виробів, молочних продуктів сиру, кефіру, кислого молока, напоїв, у тому числі навіть алкогольних. Практично заморожені дрібні «пластівці» лимона можна додавати в будь-яку готову страву. Це не тільки поліпшить його смакові якості, але в рази підвищить вітамінну цінність і захистить організм від багатьох хвороб.


2222299_zamorozhennyjlimon890x395_c (700x310, 50Kb)



Якщо вас більше приваблюють лимонні часточки, які хочеться завжди мати під рукою, приготуйте для себе також в замороженому вигляді. Окремо можна заморозити лимонну цедру і сік.


Заморожений лимон в часточках


1. Лимон нарізати звичними тонкими часточками.


2. Розкласти їх по одному на невеликому блюді або тарілці, як зазвичай, розкладається випічка на деку.


3. Поставити в морозильну камеру для замерзання.


4. Замерзлий лимон скласти в окрему ємність і залишити в морозилці (в цьому випадку часточки вже не будуть злипатися один з одним).


5. Використовувати для вітамінізації та охолодження будь-яких напоїв.


2222299_zamorozhennyedolkilimona (600x324, 98Kb)



Заморожена цедра лимона


1. Очистити лимон від цедри і швидко натерти на тертці.


2. Скласти в скляну баночку і зберігати в морозилці.


3. Цедра завжди буде під рукою, як тільки вона вам знадобиться по якому-небудь рецептом.


4. Зберігатися в такому вигляді вона може достатньо довгий час.


2222299_a83b5c0bd8 (384x512, 55Kb)


Лимонний сік заморожений


Видавити сік лимона і залити їм формочки для утворення льоду. Заморожені кубики потім перекласти в інший посуд, використовувати в міру необхідності. Кожен кубик лимона містить ідеальну порцію вітамінів, яка прикрасить будь-яку страву або напій.


2222299_zamorozhennyelimonnyjsokitsedra1 (600x367, 157Kb)




Природа надзвичайно багата воістину цілющими натуральними продуктами, вживання яких може повністю зцілити людські недуги, а іноді і не допустити їх розвиток в нашому організмі. Один з них лимон.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Не викидайте мандаринові кірки!!!.

Не викидайте мандаринові кірки!!!. Так історично склалося, що мандарини у нас з дитинства асоціюються із чудовим святом Новим роком. Вони красиві, смачні, ароматні, а ще дуже корисні. Маленьке помаранчеве сонце піднімає настрій і своїм виглядом, і за кольором, і за ароматом веселим, теплим, солодким. До речі, питання на засипку — а що ви робите з шкіркою від мандаринів? Ні-ні, тільки не кажіть, що викидаєте мандаринові «шкурки» у відро для сміття! Мандаринові кірки отримали широке застосування в народній медицині. З допомогою шкірки цього помаранчевого плода можна вилікувати різні захворювання, а також зміцнити імунітет. 1. При застуді і бронхіті необхідно заварити 3 столові ложки сухих мандаринових корок двома склянками киплячої води. Наполягати відвар необхідно 2 години. Процідіть і додайте 2 столові ложки меду. Рекомендується застосовувати по півсклянки 4 рази на день. Такий настій має також відхаркувальну дію. 2. Якщо ви хочете зміцнити імунітет, то залийте 2 столові ложки м...

Вишня для лиця. Вишневі маски..

Вишня для лиця. Вишневі маски.. Стародавні греки вважали вишню магічним деревом. Вважалося, що якщо до стовбура вишні притулити болючу ділянку тіла, то рана швидко загоїться. Для якнайшвидшого одужання лежали на золі вишні, а для дітей золу вишні розводили з водою і годували, вважаючи, що це допоможе дитині одужати. Часи змінюються. Тепер цілющі властивості вишні підтверджують науковці. Користь вишні пояснюється її складом в цій ягоді міститься фруктоза і глюкоза, каротин, вітаміни З, РР, B1, фолієва кислота, органічні кислоти, калій, магній, мідь, залізо і пектини. За своїм цілющим властивостям вишня поступається лише з емлянике. Вишня корисна при недокрів'ї, хворобах нирок і легенів, вона зміцнює м'яз серця. Цю ягоду корисно їсти при жирній, пористій шкірі, а так само жирних волоссі. Однак користь вишні цим не обмежується. Вишня прекрасно зарекомендувала себе не тільки як лікарський засіб, але і як косметичний засіб. Ця кислувата ягода чудово освіжає колір обличчя, звужу...

Камфорне масло: користь і шкода....

Камфорне масло: користь і шкода.... Ефірне камфорне масло отримують з деревини камфорного дерева, відомого також під назвами Японський лавр, і Коричник камфорний. Камфорні дерева ростуть на Тайвані, в Південному Китаї, і в Японії, в іншому в Африці, і на Цейлоні їх теж можна зустріти, так як їх там давно і успішно вирощують. Ці дерева досягають дуже великих розмірів, і містять у своїй деревині камфорне масло, що отримується звідти методом дистиляції з водяною парою. Вже отримане ефірне масло поділяють на фракції, які мають різний склад. Це коричневе камфорне масло і біле камфорне масло . І саме біле камфорне масло, яке являє собою безбарвну, або світло-жовту маслянисту рідину, з дуже насиченим ароматом камфори використовують в аромотерапії та косметології. Якими ж властивостями володіє камфорне масло, корисно чи шкідливо? І те, і інше. Користь і шкода камфорного масла обумовлений природними властивостями цієї речовини. В склад ефірної олії камфорного дерева входять: монотерпени (л...