Перейти до основного вмісту

Знамените \Алеппське мило\.

Знамените "Алеппське мило".

Мило з тисячолітньою історією, що стоїть біля витоків такого захоплюючого і набирає популярності в наші дні захоплення, як миловаріння...


2222299_aleppo_enl (602x480, 39Kb)


Знамените Алеппське оливкове мило це одне з перших видів твердого мила за всю історію. Однак, досконала рецептура та технологія приготування, використовувані сьогодні, належать VIII століття нашої ери. Традиційне алеппське мило народжується тільки в р. Алеппо, складається з оливкового і лаврового масел, соди і води, завжди створюється ручним працею і має термін витримки 9-11 місяців.


Оригінальна назва цього мила «Sapun Ghar», що дослівно перекладається, як "-мило з лаврового масла"-. До складу його входять тільки натуральні інгредієнти: оливкова і лаврове масло, каустична сода, вода. Алеппське мило (по-іншому ще називають його аллепское мило, Aleppo soap, savon d'-Alep, laurel soap, ghar soap) вважається самим першим твердим кусковим милом, «Матір'ю всіх мив». Мило Алеп (або Алеппо) отримало свою назву завдяки місту, в якому вперше було вироблено. Місто Алеппо (Халеб) найбільше місто Сирії. Місто має значне місце в історії, як один з найстаріших постійно населених міст світу, розташований він був на Великому шовковому шляху, що проходив через Середню Азію і Месопотамію і був великим торговим центром.


2222299_94ee9a9a22f72a0d8d9a7186d9cc2a36 (659x380, 40Kb)


Історія алеппського мила

Мило на території сучасної Сирії стали робити тисячі років тому. Ще за часів фінікійців (3000-1200 рр. до Різдва Христового) миловаріння отримало широке поширення в Північно-Західній Сирії. Проте в ті часи мило являло собою напіврідку мильну емульсію.


Саме в місті Алеппо в миловаріння було внесено дві кардинальні зміни, які дозволили робити натуральне мило в тому вигляді, якому ми його знаємо сьогодні. Це були: каустификация соди і використання оливкової олії. Ось так в 8 віці в Алеппо було зварене перше тверде мило.


Вважається, що саме мило Алеп, завезене хрестоносцями в Європу, і поклало початок традиціям європейського миловаріння. З 11 століття виробництво мила було налагоджено по всьому Середземномор'ю. У 12 віці перші миловарни Іспанії були відкриті в Мадриді, Малазі, Картахені та інших містах. Миловарни Італії вперше з'явилися в Неаполі, Савоні, Генуї, Болоньї та Венеції. В середині 15 століття на основі арабських технологій ручного миловаріння була створена мильна промисловість в Марселі (Savon de Marseille). Проте в ті часи миловарам Європи було складно дістати лаврове масло і вони виключили його зі своєї рецептури, роблячи мило тільки з оливкової олії, також відоме, як кастильське мило.


2222299_2730678_jpeg (700x525, 48Kb)


Технологія виготовлення традиційного алеппського мила:

Традиционное мило из Сирии


Згідно древнім традиціям натуральне алеппське мило вариться "гарячим способом"-.


Спершу оливкова олія разом з каустичною содою і водою поміщають в закопаний у землю чан, під яким знаходиться джерело вогню. Маса нагрівається до температури кипіння. Цей процес триває три дні, протягом яких утворюється в'язка, але ще рідке мило.


Как варится алеппское мило


Потім в цю масу додають лаврове масло і все ретельно перемішують. Після цього мильну масу витягують з чана і виливають на поглиблення в підлозі миловарни, вистелене вощеного папером.


Протягом доби мило остигає і стає твердим. Щоб мило стало твердіше, а рівніше поверхня, працівники миловарни надягають на ноги спеціальні дерев'яні дощечки і ходять по ньому.


Потім мило ріжуть на куби. Три-чотири працівника протягують по милу схоже на граблі пристосування для нарізки: спочатку вздовж, потім упоперек.


Нарезка алепского мила


Приспособлені для нарезки алеппского мила


Після цього на кожному шматочку друкує штамп з назвою виробника.


Шматки мила укладають у вигляді циліндрів, таким чином, щоб забезпечити вільну циркуляцію повітря між ними.


Мило укладивается в виде цилиндров для сушки


Після того, як мило висохне, його переміщують в спеціальні підземні кімнати для дозрівання на термін від 6 місяців до 3 років.


Мило зреет до 3-х лет


Сушка алеппского мила


За цей час в милі відбувається кілька важливих хімічних змін. Перше, і найголовніше: вільна луг, що залишилася в милі і непрореагировавшая з маслом, розщеплюється під впливом повітря. Друге: вміст води зменшується (вона випаровується), що робить мило більш твердим і економічним у використанні. І останнє: колір мила зовні стає блідо-золотим, в той час як всередині він залишається зеленим.


Алеппское мило зреет и становится золотитим


Алеппское мило внутри зеленое


Сучасне алеппське виробляють мило "-холодним способом", крім оливкової і лаврового масел в нього стали додавати олію чорного кмину, солодкого мигдалю, мелені трави і спеції, ефірні масла м'яти, кориці, лимона). Все це дозволило традиційним сирійським миловарам розширити асортимент своєї мила, щоб відповідати смакам європейських і азіатських споживачів. Великою популярністю користується і натуральне рідке мило з лавровим маслом.

Склад і властивості алеппського мила

Це мило є на 100% натуральним продуктом, без барвників, ароматизаторів, стабілізаторів піни та інших складових сучасного промислового мила.


Головна відмінність цього мила: лаврове масло в складі. Саме воно надає алеппскому милу антисептичні, ранозагоювальні, омолоджуючі властивості. Цінність і вартість алеппського мила визначає зміст лаврового масла і термін витримки (визрівання) мила. Найдорожчим вважається мило 2-3 річної витримки з 40% і більше вмістом олії лавра.


Алеппське мило можна використовувати для щоденного застосування, умивання, миття волосся, зняття макіяжу, гоління, купання маленьких дітей і немовлят.


Властивості алеппського мила:


  • допомагає заліковувати рани і тріщини
  • ефективно проти укусів комах
  • захищає шкіру від інфекцій
  • підходить для шкіри, схильної до алергії та подразнень
  • допомагає впорається з дерматитами (екзема, псоріаз, бактеріальний дерматит), акне, розацеа, герпесом
  • допомагає боротися з випаданням волосся і т. д.

2222299_5855582 (700x672, 71Kb)

http://www.mylo.by/novosti-milo-bay/znamenitoe-aleppskoe-milo-teper-i-v-belarusi.html

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Не викидайте мандаринові кірки!!!.

Не викидайте мандаринові кірки!!!. Так історично склалося, що мандарини у нас з дитинства асоціюються із чудовим святом Новим роком. Вони красиві, смачні, ароматні, а ще дуже корисні. Маленьке помаранчеве сонце піднімає настрій і своїм виглядом, і за кольором, і за ароматом веселим, теплим, солодким. До речі, питання на засипку — а що ви робите з шкіркою від мандаринів? Ні-ні, тільки не кажіть, що викидаєте мандаринові «шкурки» у відро для сміття! Мандаринові кірки отримали широке застосування в народній медицині. З допомогою шкірки цього помаранчевого плода можна вилікувати різні захворювання, а також зміцнити імунітет. 1. При застуді і бронхіті необхідно заварити 3 столові ложки сухих мандаринових корок двома склянками киплячої води. Наполягати відвар необхідно 2 години. Процідіть і додайте 2 столові ложки меду. Рекомендується застосовувати по півсклянки 4 рази на день. Такий настій має також відхаркувальну дію. 2. Якщо ви хочете зміцнити імунітет, то залийте 2 столові ложки мандар

Камфорне масло: користь і шкода....

Камфорне масло: користь і шкода.... Ефірне камфорне масло отримують з деревини камфорного дерева, відомого також під назвами Японський лавр, і Коричник камфорний. Камфорні дерева ростуть на Тайвані, в Південному Китаї, і в Японії, в іншому в Африці, і на Цейлоні їх теж можна зустріти, так як їх там давно і успішно вирощують. Ці дерева досягають дуже великих розмірів, і містять у своїй деревині камфорне масло, що отримується звідти методом дистиляції з водяною парою. Вже отримане ефірне масло поділяють на фракції, які мають різний склад. Це коричневе камфорне масло і біле камфорне масло . І саме біле камфорне масло, яке являє собою безбарвну, або світло-жовту маслянисту рідину, з дуже насиченим ароматом камфори використовують в аромотерапії та косметології. Якими ж властивостями володіє камфорне масло, корисно чи шкідливо? І те, і інше. Користь і шкода камфорного масла обумовлений природними властивостями цієї речовини. В склад ефірної олії камфорного дерева входять: монотерпени (л

Шампунь з харчової соди : Змусить рости волосся набагато швидше..

Шампунь з харчової соди : Змусить рости волосся набагато швидше.. З-за своїх численних цілющих властивостей, харчова сода має широкий спектр застосування, для очищення, приготування їжі, а також для лікування різних захворювань. Різноманітно її застосування і в косметичних цілях Тим не менше, здається, що ми дізнаємося про нові сплиця застосування цього універсального інгредієнта кожен день. Ось, наприклад як взаємодіє сода з шампунем . Щоб прискорити ріст волосся і запобігти несприятливий вплив на них жорсткої води, спрею або інших засобів, додайте трохи соди ваш шампунь кожен раз, коли ви миєте голову. Ваші волосся будуть чистими і неймовірно яскравим. Сода з шампунем для волосся: кому підійде? Насамперед, зазначимо, що сода особливо хороша для людей, чиї волосся дуже швидко стають жирними, а епідерміс голови виділяє багато шкірного сала. Сода це чистий луг, яка розчиняє ці жири, а значить робить волосся чистим. Щоб позбутися від забруднень однієї тільки соди буде мало, тому жінк