Перейти до основного вмісту

Знамените \Алеппське мило\.

Знамените "Алеппське мило".

Мило з тисячолітньою історією, що стоїть біля витоків такого захоплюючого і набирає популярності в наші дні захоплення, як миловаріння...


2222299_aleppo_enl (602x480, 39Kb)


Знамените Алеппське оливкове мило це одне з перших видів твердого мила за всю історію. Однак, досконала рецептура та технологія приготування, використовувані сьогодні, належать VIII століття нашої ери. Традиційне алеппське мило народжується тільки в р. Алеппо, складається з оливкового і лаврового масел, соди і води, завжди створюється ручним працею і має термін витримки 9-11 місяців.


Оригінальна назва цього мила «Sapun Ghar», що дослівно перекладається, як "-мило з лаврового масла"-. До складу його входять тільки натуральні інгредієнти: оливкова і лаврове масло, каустична сода, вода. Алеппське мило (по-іншому ще називають його аллепское мило, Aleppo soap, savon d'-Alep, laurel soap, ghar soap) вважається самим першим твердим кусковим милом, «Матір'ю всіх мив». Мило Алеп (або Алеппо) отримало свою назву завдяки місту, в якому вперше було вироблено. Місто Алеппо (Халеб) найбільше місто Сирії. Місто має значне місце в історії, як один з найстаріших постійно населених міст світу, розташований він був на Великому шовковому шляху, що проходив через Середню Азію і Месопотамію і був великим торговим центром.


2222299_94ee9a9a22f72a0d8d9a7186d9cc2a36 (659x380, 40Kb)


Історія алеппського мила

Мило на території сучасної Сирії стали робити тисячі років тому. Ще за часів фінікійців (3000-1200 рр. до Різдва Христового) миловаріння отримало широке поширення в Північно-Західній Сирії. Проте в ті часи мило являло собою напіврідку мильну емульсію.


Саме в місті Алеппо в миловаріння було внесено дві кардинальні зміни, які дозволили робити натуральне мило в тому вигляді, якому ми його знаємо сьогодні. Це були: каустификация соди і використання оливкової олії. Ось так в 8 віці в Алеппо було зварене перше тверде мило.


Вважається, що саме мило Алеп, завезене хрестоносцями в Європу, і поклало початок традиціям європейського миловаріння. З 11 століття виробництво мила було налагоджено по всьому Середземномор'ю. У 12 віці перші миловарни Іспанії були відкриті в Мадриді, Малазі, Картахені та інших містах. Миловарни Італії вперше з'явилися в Неаполі, Савоні, Генуї, Болоньї та Венеції. В середині 15 століття на основі арабських технологій ручного миловаріння була створена мильна промисловість в Марселі (Savon de Marseille). Проте в ті часи миловарам Європи було складно дістати лаврове масло і вони виключили його зі своєї рецептури, роблячи мило тільки з оливкової олії, також відоме, як кастильське мило.


2222299_2730678_jpeg (700x525, 48Kb)


Технологія виготовлення традиційного алеппського мила:

Традиционное мило из Сирии


Згідно древнім традиціям натуральне алеппське мило вариться "гарячим способом"-.


Спершу оливкова олія разом з каустичною содою і водою поміщають в закопаний у землю чан, під яким знаходиться джерело вогню. Маса нагрівається до температури кипіння. Цей процес триває три дні, протягом яких утворюється в'язка, але ще рідке мило.


Как варится алеппское мило


Потім в цю масу додають лаврове масло і все ретельно перемішують. Після цього мильну масу витягують з чана і виливають на поглиблення в підлозі миловарни, вистелене вощеного папером.


Протягом доби мило остигає і стає твердим. Щоб мило стало твердіше, а рівніше поверхня, працівники миловарни надягають на ноги спеціальні дерев'яні дощечки і ходять по ньому.


Потім мило ріжуть на куби. Три-чотири працівника протягують по милу схоже на граблі пристосування для нарізки: спочатку вздовж, потім упоперек.


Нарезка алепского мила


Приспособлені для нарезки алеппского мила


Після цього на кожному шматочку друкує штамп з назвою виробника.


Шматки мила укладають у вигляді циліндрів, таким чином, щоб забезпечити вільну циркуляцію повітря між ними.


Мило укладивается в виде цилиндров для сушки


Після того, як мило висохне, його переміщують в спеціальні підземні кімнати для дозрівання на термін від 6 місяців до 3 років.


Мило зреет до 3-х лет


Сушка алеппского мила


За цей час в милі відбувається кілька важливих хімічних змін. Перше, і найголовніше: вільна луг, що залишилася в милі і непрореагировавшая з маслом, розщеплюється під впливом повітря. Друге: вміст води зменшується (вона випаровується), що робить мило більш твердим і економічним у використанні. І останнє: колір мила зовні стає блідо-золотим, в той час як всередині він залишається зеленим.


Алеппское мило зреет и становится золотитим


Алеппское мило внутри зеленое


Сучасне алеппське виробляють мило "-холодним способом", крім оливкової і лаврового масел в нього стали додавати олію чорного кмину, солодкого мигдалю, мелені трави і спеції, ефірні масла м'яти, кориці, лимона). Все це дозволило традиційним сирійським миловарам розширити асортимент своєї мила, щоб відповідати смакам європейських і азіатських споживачів. Великою популярністю користується і натуральне рідке мило з лавровим маслом.

Склад і властивості алеппського мила

Це мило є на 100% натуральним продуктом, без барвників, ароматизаторів, стабілізаторів піни та інших складових сучасного промислового мила.


Головна відмінність цього мила: лаврове масло в складі. Саме воно надає алеппскому милу антисептичні, ранозагоювальні, омолоджуючі властивості. Цінність і вартість алеппського мила визначає зміст лаврового масла і термін витримки (визрівання) мила. Найдорожчим вважається мило 2-3 річної витримки з 40% і більше вмістом олії лавра.


Алеппське мило можна використовувати для щоденного застосування, умивання, миття волосся, зняття макіяжу, гоління, купання маленьких дітей і немовлят.


Властивості алеппського мила:


  • допомагає заліковувати рани і тріщини
  • ефективно проти укусів комах
  • захищає шкіру від інфекцій
  • підходить для шкіри, схильної до алергії та подразнень
  • допомагає впорається з дерматитами (екзема, псоріаз, бактеріальний дерматит), акне, розацеа, герпесом
  • допомагає боротися з випаданням волосся і т. д.

2222299_5855582 (700x672, 71Kb)

http://www.mylo.by/novosti-milo-bay/znamenitoe-aleppskoe-milo-teper-i-v-belarusi.html

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Не викидайте мандаринові кірки!!!.

Не викидайте мандаринові кірки!!!.

Так історично склалося, що мандарини у нас з дитинства асоціюються із чудовим святом Новим роком. Вони красиві, смачні, ароматні, а ще дуже корисні.
Маленьке помаранчеве сонце піднімає настрій і своїм виглядом, і за кольором, і за ароматом веселим, теплим, солодким.
До речі, питання на засипку — а що ви робите з шкіркою від мандаринів?
Ні-ні, тільки не кажіть, що викидаєте мандаринові «шкурки» у відро для сміття!
Мандаринові кірки отримали широке застосування в народній медицині.

З допомогою шкірки цього помаранчевого плода можна вилікувати різні захворювання, а також зміцнити імунітет.

1. При застуді і бронхіті необхідно заварити 3 столові ложки сухих мандаринових корок двома склянками киплячої води. Наполягати відвар необхідно 2 години. Процідіть і додайте 2 столові ложки меду. Рекомендується застосовувати по півсклянки 4 рази на день. Такий настій має також відхаркувальну дію.

2. Якщо ви хочете зміцнити імунітет, то залийте 2 столові ложки мандаринових …

Камфорне масло: користь і шкода....

Камфорне масло: користь і шкода....


Ефірне камфорне масло отримують з деревини камфорного дерева, відомого також під назвами Японський лавр, і Коричник камфорний. Камфорні дерева ростуть на Тайвані, в Південному Китаї, і в Японії, в іншому в Африці, і на Цейлоні їх теж можна зустріти, так як їх там давно і успішно вирощують.



Ці дерева досягають дуже великих розмірів, і містять у своїй деревині камфорне масло, що отримується звідти методом дистиляції з водяною парою.
Вже отримане ефірне масло поділяють на фракції, які мають різний склад. Це коричневе камфорне масло і біле камфорне масло. І саме біле камфорне масло, яке являє собою безбарвну, або світло-жовту маслянисту рідину, з дуже насиченим ароматом камфори використовують в аромотерапії та косметології.


Якими ж властивостями володіє камфорне масло, корисно чи шкідливо? І те, і інше. Користь і шкода камфорного масла обумовлений природними властивостями цієї речовини.
В склад ефірної олії камфорного дерева входять: монотерпени (лімонен, а…

Все про манікюр.

Все про манікюр.


Олександр Фюрстенберг запевняв: "Все в руках людини, а людина в руках жінки"-. І саме на нас покладена така висока місія, давайте зробимо ці ручки красивими. Про красу нігтів важко забути, завдяки Олександру Світло Сергеичу, Онєгін своєю турботою про "-таємниці"- видавав аристократичне походження, і так було з давніх часів хто ж ще міг дозволити собі довгі, нафарбовані нігті і щотижневий догляд за ними. Зрозуміло, білоручки.
Але ці часи, на щастя, минули, і ми з вами можемо сміливо відправлятися в салон, де мила дівчина під лампою створить чудовий манікюр. Науково-технічний прогрес подбав про створення нових матеріалів, які роблять нашінігті доглянутими засоби проти кутикул, яскравими всілякі лаки і довгими гель, акрил. Але про все по порядку.



Історія манікюру
Справжні жінки завжди знали, що незалежно від події романтичний вечір, ділові переговори або сімейне свято, образ не буде завершеним, якщо недоглянуті руки, а нігті некрасиві.
А адже не б…