З глибокої давнини людина пов'язаний з рослинами, залежний від них, живе і виживає за рахунок їх. Часом окремі рослини відігравали вирішальну роль до процвітання або загибелі древніх великих цивілізацій. З цього можна припустити про існування рецептів рослинних сумішей, перевірених не одним тисячоліттям поколінь, направлено діють на людський організм людини.
Протягом усієї своєї історії людство шукає еліксир вічної молодості, між тим, прекрасно знаючи, що складові чарівного напою знаходяться прямо під ногами. Рослини ось головний, безцінний дар природи людині, великий цілитель всіх часів, вони постійно вбирають сонячну енергію і діляться нею з усім живим на планеті. Задовго до появи можливостей аналізувати хімічний склад рослин, стародавні цілителі знали про цілющої енергії, яка в них циркулює і взаємодіє з організмом людини. Зелений світ навколо нас здатний живити і виправляти біологічну енергію людини
Напій з вівса і чорної смородини:
Вівса 1,5 склянки,
Води 1,5 л,
Чорної смородини 1/2 склянки.
Овес і чорну смородину перебрати, промити і дати стекти воді. Овес залити водою, довести до кипіння, зняти з вогню і залишити настоюватися у теплому місці на 3 години.
Чорну смородину розтерти і віджати сік. Вичавки ягід відварити в невеликій кількості води. Відвар остудити, профільтрувати, з'єднати із соком і настоєм вівса.
Напій з обліпихи, меду і м'яти:
Сік обліпихи 1,5 склянки,
Мед 25 г,
Настій м'яти 1/4 склянки,
Кип'яченої води 1 склянка.
Все перемішати і поставити на 1,5-2 години на холод.
Напій з висівок і червой смородини:
Води 1,5 л,
Пшеничних висівок 1 склянка,
Чорної смородини (при відсутності її можна взяти малину або полуницю) 1 склянка,
Мед 5 чайних ложок,
Лимон 1/5 частини,
Пекарських дріжджів 12-15 р.
Чорну смородину промити, розтерти і віджати сік. Вичавки ягід відварити в невеликій кількості води. Відвар остудити, профільтрувати і з'єднати із соком.
Висівки просеятъ, засипати в киплячу воду, довести до кипіння, вимкнути вогонь, настояти 1 годину і профільтрувати. У відвар висівок, охолоджений до температури 22-25 С, додати дріжджі, мед і залишити на 2-3 години для бродіння при кімнатній температурі. Після цього додати сік чорної смородини (полуниці або малини) і сік лимона. Все вилити в скляну банку, накрити кришкою і поставити в холодильник. Через добу напій готовий до вживання.
Напій з вівса і сушених яблук з медом:
Овес— 2 склянки,
Води — 1,5 л,
Сушених яблук 1/2 склянки,
Мед 3 чайні ложки,
Лимон — 1/10 частини.
Овес і сушені яблука перебрати, добре промити, залити кип'яченою водою, довести до кипіння, зняти з вогню і залишити в теплому місці на 3 години для настоювання. Наприкінці настоювання додати натерту лимонну цедру. Потім профільтрувати через чисту щільну тканину або складену в 2-3 шари марлю, додати лимонний сік, мед, розмішати до розчинення і подати до столу.
Коктейль з томатного соку і кисляку:
Томатного соку — 1 склянка,
Охолодженої кисляку — 1 склянка,
Лід — 4-5 кубиків.
Томатний сік з'єднати з кислим молоком, збити в міксері, розлити в келихи, додати лід і подати з соломинкою.
Абрикосове молоко:
На 100 мл молока 50 мл абрикосового соку з м'якоттю.
Змішати молоко з абрикосовим соком і подати напій до столу.
Напій "-Морквяне молоко"-:
На 1-2 моркви середніх розмірів 100 мл молока.
Підготовлену моркву натерти на дрібній тертці і змішати в електроміксері з молоком. Напій подати з чайною ложкою в склянці.
Компот із сухофруктів:
На 200 г компоту 10 г сушених фруктів і 10 г цукру.
Сушені фрукти 2-3 рази промити теплою водою, відібрати яблука і груші, покласти їх в каструлю, залити холодною водою і варити на слабкому вогні 15 хвилин. Після чого додати інші ягоди та фрукти, засипати цукор і варити ще 10-15 хвилин.
Готовий компот витримати 10-12 годин під закритою кришкою при кімнатній температурі.
Вівсяний кисіль:
Води 2 склянки,
Вівсяного толокна 1 склянка,
Капустяного або огіркового розсолу 1/2 склянки,
Сіль за смаком.
Взяти вівсяне толокно, розвести холодною кип'яченою водою, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок, і поступово додати огірковий або капустяний розсіл до отримання сметанообразної консистенції. Суміш поставити на водяну баню і, нагрівання до кипіння, варити, помішуючи, 2-3 хвилини. Готовий кисіль охолодити і поставити в холодильник.
І, наостанок:
Понад 150 років, вчені вивчають пожовклі сторінки давніх тибетських трактатів "-Чжуд-ши"- і "-Вайдурья-онбо"-, що оповідають про місто ліків, званому Ненаглядним... Аромат цих пахощів і приємних ліків, лікувальні властивості яких наповнені корені, стовбури, гілки, листя, квітки і плоди, що ростуть там рослин, виліковує всі 404 хвороби.
У тибетських трактатах було виявлено опис чаю "-Вічної молодості". Рецепт був переведений на багато мов світу і зараз вже можна сказати, перевірений на великій частині людства.Треба взяти 100 г звіробою, 100 г ромашки, 100 г безсмертника і перетворити в порошок. Зберігати суміш краще у скляному або емальованому посуді в сухому вигляді. Увечері закип'ятити 0,5 л води, насипати столову ложку суміші, настояти 20 хв і процідити. У склянці отриманого напою розчинити чайну ложку меду і пити настій після вечері. Вранці підігріти на пару другий стакан цього чаю, додати чайну ложку меду і випити після сніданку. Після цього не рекомендується ні пити, ні їсти до обіду. Повторювати в тому ж порядку щодня, поки не закінчиться суміш. Її вистачить на півтора місяця. До напою "-Вічна молодість"- повернутися через кілька років. В результаті такого "-чаювання"- різко поліпшується обмін речовин, кровоносні судини очищаються від жирових і вапняних відкладень, стають більш еластичними (чим попереджається склероз), зникає шум у голові, поліпшується зір, загальний стан. Цей напій здатний відсунути на невизначений час інсульт, інфаркт, гіпертонію.
Коментарі
Дописати коментар